V nakupovalni košari ni artiklov.

Skupaj: 0,00 €

Amino Store blog

  • CLA - konjugirana linolna kislina

    CLA - konjugirana linolna kislina

    CLA (konjugirana linolna kislina) je večkrat nenasičena maščobna kislina, ki jo najdemo v mleku, siru in mesu (od tega največ v govedini), čeprav je tudi v jagnjetini in teletini, v manjših količinah pa tudi v svinjini ter piščančjem in puranjem mesu. Izdelki za izgubo teže : spletna trg...
    Preberi več
  • Vitamin B6

    Vitamin B6

    Telo vitamin B6 izkorišča med presnovo proteinov za obnovo mišic in drugega tkiva ter za izločanje encimov. Piridoksin dobavlja v jetrih transaminaze (encime), ki dalje predelujejo aminokisline. Pri tem uravnavajo presnovo beljakovin. Sodeluje tudi pri vgradnji dednih zasnov v celična jedra. Po...
    Preberi več
  • Glutamin

    Glutamin

    Neesencialna (oz. pogojno esencialna) aminokislina, ki jo telo do določene meje lahko proizvaja samo. Glutamin je najbolj zastopana prosta aminokislina: predstavlja 25 % vseh aminokislin v plazmi in 60 % tistih v mišicah človeka. Aminokisline - široka izbira v spletni trgovini. Vloga glutamina...
    Preberi več
  • Ogljikovi hidrati v športni prehrani

    Ogljikovi hidrati v športni prehrani

    Poznamo več različnih vrst ogljikovih hidratov in vsaka izmed njih ima drugačno vlogo v telesu. Zaradi različne sestave so tudi lastnosti od tipa do tipa ogljikovega hidrata različne. Glukoza je osnovni vir energije za mišično delovanje. Višja je intenzivnost vadbe večja je odvisnost od...
    Preberi več
  • Proteinska (beljakovinska) dieta

    Proteinska (beljakovinska) dieta

    Proteinska (beljakovinska) dieta oz. meni proteinske diete vsebuje živila, ki so bogata z beljakovinami in vsebujejo zelo nizko količino ogljikovih hidratov in maščob. To je primerna dieta za ljudi, ki želijo izgubiti težo oz. hujšati. Preberite naprej, kako. Kakšne so prednosti menija prote...
    Preberi več
  • Prehrana 9 - hranilne vrednosti

    Prehrana 9 - hranilne vrednosti

    Za konec pa poglejmo še hranilne vrednosti posameznih živil na 100g Kruh, žita (škrob) Vrsta živila (100 g) Kalorije Beljakovine Maščobe Ogljikovi hidrati Pšenična moka 360 14,0 1,8 69,7 Riž, glaziran 355 8,0 0,3 78,0 Beli kruh 261 8,2 1,0 53,3 Rženi kruh 235 6,8 0,8 48,8...
    Preberi več
  • 5 nasvetov za zdravo pripravo hrane

    5 nasvetov za zdravo pripravo hrane

    Zdravo prehranjevanje se začne z zdravim izborom živil, pri čemer mislimo na pusto in ekološko pridelano meso, svežo in lokalno pridelano sadje in zelenjavo in druge neprocesirane sestavine. O sestavinah bomo več govorili drugič, danes pa si poglejmo, kaj moramo pri kuhi in peki upoštevati...
    Preberi več
  • Laži in miti o "lahkih" in zdravih izdelkih

    Laži in miti o "lahkih" in zdravih izdelkih

    LAŽI IN MITI O »LAHKIH« IN ZDRAVIH IZDELKIH Na sejmu Narava-Zdravje smo predstavniki ProFIT Team organizirali odprto mizo, kjer smo predstavili obravnavo pomembne tematike sodobnega časa za vse, ki želimo živeti zdravo. Ljudje smo danes vsakodnevno »napadeni« z množico informacij, med kater...
    Preberi več
  • Maščobe, maščobne kisline

    Maščobe, maščobne kisline

    ZAKAJ JESTI MAŠČOBE IN MAŠČOBNE KISLINE?! Maščobe so organske kemijske spojine, ki imajo velik pomen v zgradbi živih bitij. Po kemijski razvrstitvi so tri-estri alkohola glicerola (propan-1,2,3-triol) z radikali višjih maščobnih kislin, v živih bitjih pomembne tako za zgradbo celic...
    Preberi več
  • Hidracija in voda

    Hidracija in voda

    Voda ni le faktor za normalno delovanje organizma, ampak ima tudi pomembno vlogo pri zdravju, počutju in oblikovanju telesa. Že veliko nam pove podatek, da so mišice v 70 % zgrajene iz vode in jo tako dnevno potrebujejo v določenih količinah. Telo mora vsak dan dobiti zadostno količino vode, d...
    Preberi več

Izdelkov 171 do 180 od skupaj 185

Stran:
  1. 1
  2. ...
  3. 15
  4. 16
  5. 17
  6. 18
  7. 19