V nakupovalni košari ni artiklov.

Skupaj: 0,00 €

Recept za pripravo arašidovega masla

Maslo iz arašidov je izredno priljubljen namaz, ki ga uporabljajo širom po svetu. Arašidovo maslo si lahko pripravite tudi sami.

Kako ga pripravimo?

Najbolje je kupiti očiščene čiste arašide brez dodatka soli in maščob. Dejstvo je, da je od kvalitete arašidov odvisna tudi kvaliteta masla, ki ga naredimo. Potrebujemo 2 sestavini in sicer arašide in arašidovo olje (z njim obdržimo prepoznaven okus arašidov). Vsujte 200g arašidov v električni mešalnik in dodajte 2 žlički olja. Oboje skupaj zmiksajte, gostoto uravnavajte po želji z dodajanjem olja. Če vam je bolj všeč maslo s koščki arašidov potem čas mešanja skrajšajte, če želite gladko (smooth) maslo, mešajte dalj časa. Obstaja več možnosti npr. lahko mešate tako dolgo,da bo maslo gladko in nato dodate koščke zdrobljenih arašidov. Doma pripravljeno arašidovo maslo presipate v čisto posodico ter ga v hladilniku hranjenega lahko uporabljate do enega tedna. Dober tek!

Za vse tiste, ki nimate časa pa priporočamo, da probate arašidovo maslo linije Mr.Popper's® PeAmix ki je narejeno iz organskih arašidov, brez dodane soli in sladkorja

mr-poppers_arašidovo_maslo


Dodaj odgovor